eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

PARMICE S TAPENÁDOU

pro 4 osoby
příprava: 10 minut
vaření: 5 minut

4 střední parmice nachové (již vykuchané a oškrábané)
5 lžic extra panenského olivového oleje z Vallée des Baux
5 lžic tapenády ze zelených oliv Jean Martin
pepř
1 citrón

Ryby nakrájíme na plátky, opláchneme a osušíme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej. Plátky ryb potřeme na straně s kůží tapenádou a ryby položíme na pánev kůží dolů.  Opékáme je na středně silném ohni asi minutu, obrátíme a opékáme znovu 1 minutu, dokud se ryba nezpevní. Pánev odstavíme, ryby opepříme a podáváme s plátky citrónu.