eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Filety z parmice na Anchoïade

4 porce, příprava 20 minut, vaření 3 minuty

Suroviny:
1 citrón
8 lístků čerstvé bazalky
1 polévková lžíce extra panenského olivového oleje, např.  Moulin la Cravenco
8 filet parmice, každá o váze 80 - 100 g (zbavené kostí),
1 Anchoïade Jean Martin 110 g
mořská sůl, např. Saunier de Camargue
čerstvě namletý pepř, např. z Mlýnku 5 druhů pepře Côté Garrigue

Postup:
Na pánvi rozpálíme olivový olej a vložíme na něj lehce osolené a opepřené filety ryb kůží dolů. Na prudkém ohni je 2 minuty opečeme, vyjmeme z pánve a každý filet potřeme po každé straně polévkovou lžící Anchoïade. Opět vložíme na pánev a ještě 1 minutu opékáme. Poté opatrně filety přemístíme na teplý talíř. Každý ozdobíme lístkem bazalky. Servírujeme se čtvrtkou citrónu a zbytkem Anchoïade. Podáváme s listovým salátem a bagetou.