eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Cejn po středomořsku

PRO 4 OSOBY
DOBA PŘÍPRAVY: 20 min.
DOBA VAŘENÍ: 20 min.


1 cejn
750g zralých rajčat
1/2l bílého suchého vína (doporučeno Coteau Varois, Bandol)
150g filet z ančoviček
100g velkých černých vypeckovaných oliv např. odrůda Tanche
tymián, 3 bobkové lístky
Mořská sůl z Camargue s pepřem
2 velké cibule
4 polévkové lžíce olivového extra panenského oleje Cravenco


Příprava:
Nakrájejte cibuli na kolečka. Nechte je opéct dozlatova na olivovém oleji v pánvičce. Nasekejte na drobno filety ančoviček a černé olivy. K cibuli usmažené dozlatova, přidejte rajčata, ančovičky a olivy. Osolte a opepřete, přidejte 3 bobkové listy a tymián. Přilijte bílé víno a nechte dusit tak dlouho, dokud nedosáhnete lehce husté omáčky. Odeberte bobkové listy.

Dejte rybu na pekáč, polijte ji rajčatovou omáčkou a vložte do trouby na střední teplotu po asi na 20 minut.

Tento recept je také možné použít s pražmanem nebo tuňákem. Nicméně čerstvého tuňáka je lepší nechat v ledničve marinovat dva dny před pečením v olejové marinádě.