eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Polévka s pistou

Pro maximálně 8 osob:
1 šunkové koleno, případně 150 g anglické slaniny
200 g čerstvých fazolí
100 g čerstvých červených fazolí
250 g zelených fazolek
2 střední brambory
3 rajčata
4 střední cukety
sůl a mletý pepř
100 g krátkých makarónů
150 ml pistou (směs podobná italskému pestu, ale bez piniových oříšků)

Postup:
PŘÍPRAVA 40 MINUT + 1,75 H VAŘENÍ
Do 2 litrů studené vody vložíme šunkové koleno. Vaříme po dobu 30 minut částečně přiklopené. Jednou za čas je potřeba sebrat pěnu. Nemáme-li koleno, nakrájíme anglickou slaninu, osmahneme ji v hrnci a zalijeme vodou nebo vývarem. Čerstvé fazole vyloupeme a přelijeme studenou vodou. Vaříme 10 minut. Z opláchnutých zelených fazolek odstraníme oba konce a nakrájíme je na kousky. Brambory rovněž nakrájíme. Rajčata vložíme do vroucí vody, ochladíme a poté oloupeme a odstraníme semínka. Dužninu nakrájíme. Cukety nakrájíme na malé kousky.

Všechnu zeleninu přidáme do hrnce s masem, osolíme, opepříme a vše povaříme přibližně hodinu. Občas odstraníme pěnu.
Vařené maso obereme z kostí nakrájíme a vrátíme do hrnce. Asi polovinu zeleniny děrovanou naběračkou vyjmeme, rozmačkáme a vrátíme do hrnce.
Přidáme těstoviny a vaříme, ale pozor aby nebyly příliš měkké. Můžeme dochutit. Poté vmícháme pistou a servírujeme.