eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Mrkvovo-tymiánová polévka

polevka karotka tymiančas přípravy: 15 minut, doba vaření: 25 minut

Suroviny:
1 kg karotky
2 cibule
40 g sekaného česneku
1 svazek tymiánu (možno čerstvý i sušený), převázaný provázkem
2 dcl mléka
1 kelímek kysané smetany
1 kostka kuřecího bujónu nebo 1 šálek silného domácího vývaru
hrubá mořská sůl, např. Saunier de Camargue
pepř, např. Mlýnek 5 druhů pepře Côté Garrigue

Postup:
polevka karotka tymian2Omyjte a očistěte mrkev a pokrájejte ji na kolečka, Oloupejte cibuli a najemno ji nakrájejte.

Do většího hrnce nalijte 2 litry vody, vložte do ní mrkev, cibuli, česnek a celý svazek tymiánu. Přiveďte k varu a poté osolte, opepřete a vložte kostičku kuřecího bujónu. Máte-li domácí vývar, přilijte ho hned na začátku.

Vařte na mírném ohni asi 20 minut.

Pak odstraňte svazek tymiánu, přilijte ohřáté mléko a polévku rozmixujte. Před podáváním vložte do každého talíře lžíci kysané smetany a servírujte.