eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Vepřová panenka v listovém závoji s černou tapenádou

(Filet mignon de porc en croûte à la tapenade noire)

Doba přípravy: 20 min
Doba pečení: 35 min
Obtížnost: *

Suroviny pro 4 osoby:
1 vepřová panenka (přibližně 600 g)
1 listové těsto
Máslo
180 g černé tapenády Cravenco
1 vejce
Mořská sůl Provence d´Antan
Pepř

Příprava:
Na pánvi s kapkou olivového oleje zprudka opečte vepřovou panenku po obou stranách, lehce osolte, opepřete a nechte vychladnout. Předehřejte troubu na 220 stupňů. Rozválené listové těsto potřete černou tapenádou a doprostřed položte připravené maso. Panenku pečlivě zabalte do listového těsta tak, aby nemohla vytéct šťáva, potřete rozšlehaným vejcem a vložte na 35 minut do trouby. Podávejte teplé s lilkovým pyré Jean Martin s extra panenským olivovým olejem Cravenco nebo s ratatouille  Jean Martin nebo i zastudena. Místo vepřové panenky je možné použít telecí maso.