eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Tuňák po provensálsku

Pro 4 osoby
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: přibližně 40 minut

2 silné steaky z tuňáka
3 střední cibule
2 stroužky česneku
2 rajčata
1 kávová lžička rajčatového koncentrátu
1 mrkev
1 bobkový list
6 polévkových lžic extra panenského olivového oleje Cravenco
Mořská sůl z Camargue s pepřem
1 sklenice bílého vína např. Chardonnay z Nyons

Příprava:
Nechte uležet tuňáka ve vodě s octem a poté ho osušte. Na pánvi rozpálíme 3 lžíce extra panenského olivového oleje.  přidejte oloupanou cibuli nakrájenou na kolečka, česnek nakrájený na kousky a rajčata zbavená jader a nakrájená na kousky. Přidejte také mrkev nakrájenou na kolečka a bobkový list. Na osmahnutou zeleninu vložte tuňáka, osolte a opepřete, polijte dvěma nebo třemi lžícemi olivového oleje a vařte cca 5 minut. Přidejte 1 sklenici bílého vína. Nechte vařit na mírném ohni po dobu 15 min a poté tuňáka opatrně otočte . Nechte vařit na mírném ohni dalších 15 min. Při podáváni odeberte bobkový list.