eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Plátky bílého kuřecího se sušenými fíky (Émincées de blanc de poulet aux figues sèches)

bez fotky

Suroviny pro 4 osoby
4 kuřecí křidélka
4 sušené fíky
1 svazek sušeného koriandru
¼ l olivového oleje extra panenského
4 feuilles de brick (tenké těsto)
Jemná mořská sůl
Pepř

Příprava:Nakrájejte křidýlka  na malé řízky, tak abyste začínali nahoře křidla a pokračovali dolů. Nůž držte kolmě na směr vlákna. Nakrájejte na kostičky sušené fíky a poté koriandr.

Nechte rychle opéci křidýlka na olivovém oleji, přidejte fíky a koriandr a utvořte malé ragú z této směsi.

Oddělte feuilles brick a pomažte olivovým olejem. Vložte doprostřed každého lístku ¼ fíkové směsi a přeložte je na čtyři, dostanete tak trojúhelníčky, které budou na jedné straně zaoblené. Osmažte tyto trojúhelníky v ne moc teplém oleji tak, aby zezlatověly z každé strany.
Pro větší zasycení můžete přidat navrch každého balíčku vajíčko na způsob volského oka.

Doplňte čerstvým křupajícím salátem.

Ostatní recepty najdete zde: Recepty pro Vás

{jcomments on}