eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Nadívaná telecí kapsa

Pro 4 osoby
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: přibližně 60 minut

telecí kapsa (připravená řezníkem)
1 menší hrnek vařené rýže
listy z jedné hlávky červené řepy
4 středně velké plátky šunky
stejná váha nasekaného vařeného telecího masa
2 nebo 3 plátky slaniny
Trocha zeleniny dle výběru (mrkev, kapusta, celer…)
1 stroužek česneku
1 vajíčko
mořská sůl, pepř
hrstka na malé kousky pokrájeného pečiva, namočeného do mléka
50g parmezánu nebo švýcarského sýra Sbrinz

Příprava:
Uvařte řepu a nakrájejte ji na malé kousky. Smíchejte ji s ostatními ingrediencemi, to znamená se šunkou, nasekaným vařeným telecím masem, pokrájenou slaninou, nasekaným česnekem, vajíčkem a pečivem zbaveným přebytečného mléka. Spojte vše s uvařenou rýží a touto nádivkou naplňte telecí kapsu. Zašijte jehlou a provázkem na pečení. Nechte péct kapsu ve studené mírně osolené vodě. Přidejte vybranou zeleninu. V průběhu vaření občas píchněte do kapes vidličkou, abyste poznali, zda jsou vařené. Hotové kapsy nechte okapat a vložte je pokryté kostičkami másla do rozpálené trouby, aby se zabarvily dozlatova.

Telecí kapsa se jí studená, protože za tepla je skoro nemožné ji naporcovat.