eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Marinované hovězí a lilek po italsku

(Boeuf mariné, aubergine à l’italienn)

Doba přípravy: 15 min
Doba pečení: 10 min
Doba odpočívání: 2 h
Obtížnost: *

Suroviny pro 4 osoby
300 g hovězí roštěné
4 plátky lilku
Olivový olej extra panenský Cravenco nebo Castelas
5 listů kadeřavého salátu
2 polévkové lžíce balzamikového octa Cote Garrigue
Mořská sůl
Pepř

Marináda
20 cl olivového oleje extra panenského Cravenco nebo Castelas
3 polévkové lžíce jemně nasekaných bylinek (bazalka, estragon, kerblík, koriandr, pažitka)
2 malé sušené kajenské papričky
2 polévkové lžíce balzamikového octa
1 kávová lžička mořské soli fleur de sel
1 kávová lžička drceného pepře

Příprava:
Smíchejte všechny ingredience na marinádu. Roštěnou nakrájejte na plátky asi 1 cm silné, namočte do marinády, překryjte fólií a nechte marinovat nejméně 2 hodiny.
Lilek rozložte na nepřilnavý plecha  dejte do trouby grilovat na pět minut z každé strany. Po vyndání z trouby ho okořeňte, ochuťte olivovým olejem a nakrájejte na proužky.
Rozdělte maso, lilek a nakrájený salát do 4 misek. Ochuťte olivovým olejem, balzamikovým octem, okořeňte a servírujte čerstvé.

Ostatní recepty najdete zde: Recepty pro Vás