eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Kančí maso dušené v červeném víně

kanci na vine3Pro 6 osob
Příprava a marinování: 10 - 12 hodin, vaření 90 minut

Suroviny:
2 kg kančí kýty
3 polévkové lžíce koňaku
30 g másla
2 lžíce olivového oleje, např. Moulin la Cravenco
1 lžíce mouky
1 lžička rajčatového protlaku
250 ml vývaru
Extra hrubá mořská sůl Saunier de Camargue
pepř

Marináda
3 mrkve
1 velká červená cibule
1 sáček Bouquet Garni BIO Provence d´Antan
1 stroužek česneku
1.5 litr červeného vína, např. Vin de Pays Bouches du Rhone Domaine St. Vincent, 5l bag in box

Postup:
kanci na vine1Maso nakrájíme na kostky a dáme do velké mísy. Mrkev, cibuli a česnek očistíme a nakrájíme nadrobno. Vložíme k masu, přidáme bouquet garni a zalijeme červeným vínem tak, aby maso bylo zcela zalito. Vína může být i víc, než je předepsané množství. Mísu překryjeme potravinovou fólií a necháme přes noc uležet v chladničce.
kanci na vine2Druhý den maso vyndáme z marinády, očistíme od zeleniny a osušíme kuchyňskou utěrkou. Sáček s bouquet garni odložíme stranou. Marinádu zcedíme do hrnce, přilijeme vývar a krátce povaříme. Pak dáme hrnec stranou.

Mezitím předehřejeme troubu na 175° C. Maso a zeleninu z marinády vložímee do zapékací mísy, zalijeme olivovým olejem a rozpuštěným máslem. Poprašíme moukou, přidáme koňak smíchaný s rajským protlakem, sáček s bouquet garni z marinády, zalijeme vývarem povařeným s marinádou, osolíme, opepříme a přikryjeme poklicí.

Zapékací mísu vložíme do rozpálené trouby a pečeme 1 - 1,5 hodiny, dokud není maso krásně křehké.

Podáváme s polentou, těstovinami nebo gratinovanými artyčoky.