eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

kachni prsa fik2Kachní prsa s fíkovým konfitem

4 porce
čas přípravy: 10 min
doba vaření: 20 minut

Suroviny
8 polévkových lžic Fíkového konfitu Jean Martin
2 kachní prsa s kůží
rozmarýn
balzamikový ocet
olivový olej Moulin la Cravenco
mořská sůl z Camargue

kachni prsa fikPostup
Kůži na kachních prsou nařízněte na kostičky. Na pánvi roztopte olivový olej a kachní prsa na něm zprudka opečte nejprve po straně s kůží, pak z té druhé. Potom je obraťte, aby byla opět kůží dolů, a na mírném ohni opečte cca 10 minut. Poté je otočte a opečte i po druhé straně.

fikovy konfitMezitím v jiné pánvi povařte pod pokličkou 1 - 2 minuty na mírném ohni fíkový konfit s trochou másla a rozmarýnu.

Až budou prsa vařená, odstraňte vypečený tuk, osolte je a postříkejte balzamikovým octem. Pak je nakrájejte na plátky a rozdělte na talíře.

Na talíři plátky kachních prsou přelijte teplou omáčkou z fíkového konfitu.

Podávejte s bramborovou kaší a ochuceným hlávkovým salátem nebo s rýží.