eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Jehněčí kýta s česnekovou pomádou

Suroviny pro 6 osob:
1 jehněčí kýta
12 stroužků česneku
Olivový olej extra panenský Cravenco nebo Mas de Bar
Hrubá mořská sůl (fleur de sel) Provence d´Antan
Pepř Provence d´Antan

Příprava:
Prošpikujte maso česnekem, prosolte ho a pečte po dobu patnácti minut. Během pečení opečte pomalu na trošce olivového oleje dvanáct stroužků česneku. Když je česnek správně opečený, rozmačkejte ho vidličkou a propracujte s trochou olivového oleje. Přilijte trochu šťávy z pečeného masa, v případě potřeby dochuťte a servírujte v omáčníku jako přílohu k jehněčímu.
Jako přílohu k jehněčímu s pomádou můžete použít také vařené fazole.
Ostatní recepty najdete zde: Recepty pro Vás

Ostatní recepty najdete zde: Recepty pro Vás

Jehněčí kýta s česnekovou pomádou

Suroviny pro 6 osob:
1 jehněčí kýta
12 stroužků česneku
Olivový olej extra panenský Cravenco nebo Mas de Bar
Hrubá mořská sůl (fleur de sel) Provence d´Antan
Pepř Provence d´Antan

Příprava:
Prošpikujte maso česnekem, prosolte ho a pečte po dobu patnácti minut
[D1] . Během pečení opečte pomalu na trošce olivového oleje dvanáct stroužků česneku. Když je česnek správně opečený, rozmačkejte ho vidličkou a propracujte s trochou olivového oleje. Přilijte trochu šťávy z pečeného masa, v případě potřeby dochuťte a servírujte v omáčníku jako přílohu k jehněčímu.

Jako přílohu k jehněčímu s pomádou můžete použít také vařené fazole.

Ostatní recepty najdete zde: Recepty pro Vás


 [D1]to bude asi víc ne? Jehněčí kýtu s kostí bych viděla tak na 2,5 hodiny při 200°C