eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Jehněčí konfit s medem a růžovým vínem

Pro 4 osoby:
1 jehněčí plec (asi 1,5 kg)
4 lžíce levandulového medu Confituries Haute Provence
Jemná mořská sůl a pepř
5 lžic olivového oleje extra panenského Cravenco nebo Castelas
300 g nakrájených šalotek
6 stroužků česneku nakrájených na plátky
450 g mrkve (nakrájíme na kolečka)
1 řapíkatý celer nakrájený na kostičky
20 cibulek oloupeme
1 lžička muškátového oříšku
Rozmarýn na ozdobu

Rozmarýnový nálev
1,5 l vody
100 g snítek rozmarýnu
5 bobkových listů
6 jalovcových bobulí
5 cm sušené pomerančové kůry
750 ml růžového vína např. Domain Pinchinat

PŘÍPRAVA: 15MINUT (NÁLEV)+ 15 MINUT
VAŘENÍ: 1 HODINA(NÁLEV) + 2,5 HODINY

Nálev:
Do vařící vody přidáme rozmarýn, bobkové listy, jalovcové bobule a pomerančovou kůru. Na mírném ohni vaříme 15 minut. Poté přidáme víno a vaříme na prudkém ohni, dokud nám nezbudou jen tři čtvrtiny tekutiny, kterou přecedíme.

Maso rozporcujeme na 10 dílů, potřeme medem, osolíme a opepříme. Na olivovém oleji opékáme maso z obou stran až 8 minut, dokud nezezlátne.  Do kastrolu přidáme česnek, mrkev, šalotky, celer a cibulky. Dosolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Podusíme na mírném ohni přibližně 20 minut. Postupně přiléváme nálev a mícháme, stále na mírném ohni. Maso vaříme více než 2 hodiny a dochutíme podle potřeby.

Servírujte s několika snítkami rozmarýnu.

Ostatní recepty najdete zde: Recepty pro Vás