eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

HOVĚZÍ ROLKY PODLE JANY VESELSKÉ

(soutěžní recept o koš plný dobrot)

HOVĚZÍ ROLKY PODLE JANY VESELSKÉDoba přípravy : 30 min.
Doba vaření : 60 min. i déle ( podle kvality masa)

Suroviny:
1/2 kg hovězí kýty na plátky
Králičí terina Gui Coquillat 190g
2 kyselé okurky,
2 cibule
olej
50 g anglické slaniny
hladká mouka
1 dcl bílého vína Chardonnay, Domaine Saint Vincent
Mlýnek sůl a provensálské koření Côté Garrigue

Postup:
Plátky masa naklepeme, posypeme Provensálským kořením se solí, potřeme silnější vrstvou paštiky, dáme 1/4 větší okurky a 1/8 cibule vcelku. Zarolujeme, spojíme jehlou, obalíme v hladké mouce. Vložíme do kastrolu, kde jsme předem na oleji zpěnili cibuli a anglickou slaninu nakrájenou na kostičky. Opečeme, podléváme vodou, když je maso měkké, přidáme do šťávy bílé víno.

Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo vařenou rýží, nejlépe celozrnnou Gamme Delicatessen Canavere

Dobrou chuť!