eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Grilovaný vepřový bůček se zeleninovým calfoutis

bucek4 porce
Příprava: 20 minut
Pečení a grilování: cca 30 minut

Suroviny:
4 plátky bůčku
tymián
provensálské koření Provence d´Antan
olivový olej, např. značky CastelaS
mořská sůl Fleur de Sel Provence d´Antan, pepř

grilovane veprovePostup:
Bůček pořádně masírujte s olivovým olejem a kořením, dokud nepohltí veškerý olej. Pak maso osolte, opepřete a hned po obou stranách ugrilujte. Lze i na grilu v troubě nebo na elektrickém grilu. Bůček můžete nahradit vepřovými žebry, jsou takto připravená vynikající.

 

Na clafoutis:
1 plechovka neslazeného kondenzovaného mléka
clafoutis zelenina2 1 cuketa
1 paprika
2 rajčata
1 cibule
5 stroužků česneku
bazalka Provence d´Antan
provensálské koření Provence d´Antan
4 vejce
1 polévková lžíce polohrubé mouky
oříšek másla na vymazání formy
pepř, mořská sůl z Camargue
olivový olej, např. značky CastelaS

Postup:
clafoutis zeleninaNakrájejte cibuli, rajčata, papriku a cuketu. Cibuli osmahněte na olivovém oleji, potom přidejte pokrájenou zeleninu a nechte vařit na mírném ohni. Mezi tím si nasekejte česnek a přidejte ho po chvíli k zelenině. Přidejte koření a promíchejte a poté odstavte z plotny a nechte vychladnout.

Vychladlou zeleninu zalijte vejci rozšlehanými s moukou, kondenzovaným mlékem a pepřem a směs nalijte do máslem vymazané zapékací formy.

Pečte v troubě vyhřáté na 200° C asi 15 minut.