eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Grilovaná vepřová kotleta na šalvěji

Pro 4 osoby
Příprava: 5 minut + marinování (6 hodin)
Vaření: 20 minut

4 velké vepřové kotlety
jemná mořská sůl z Camargue s bylinkami
Pepř Provence d´Antan
5 lžic hořčice s hořčičným semínkem, octem, medem Epicurien
5 lžic olivového extra panenského oleje Cravenco nebo Mas des Barres
10 lístků šalvěje

Tuk na okrajích kotlety několikrát mělce nařízneme. Po obou stranách maso osolíme a opepříme. V misce smícháme olivový olej a hořčici, přidáme 6 nadrobno natrhaných lístků šalvěje a zamícháme. Maso potřeme po obou stranách marinádou a uložíme na nejméně 6 hodin do lednice. Před grilováním necháme maso ohřát na pokojovou teplotu. Grilujeme ve vzdálenosti asi 10 cm nad plameny po dobu asi 20 minut.  Maso se musí pravidelně obracet. Ugrilované maso trochu opepříme, ozdobíme zbývající šalvějí a podáváme.