eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Dušené hovězí

pro 4 až 5 osob
doba přípravy: 30 minut + noc
doba vaření: 3 hodiny v hrnci


800g až 1 kg hovězího vhodného k dušení (ne moc vláknitý)
1 vepřová kůže
1 polévková lžíce mouky

MARINÁDA:
1,5l červeného vína Merlot, Syrah nebo Cabernet Sauvignon Coteaux des Baronnies
1 kostka hovězího bujónu rozpuštěný v misce teplé vody
3 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje Cravenco Vallée des Baux
1 cibule
1 stroužek česneku
tymián, bobkový list, pepř z Provence


Rozkrájíme maso na kostičky o velikosti 6cm. Vložíme do misky a přelijeme červeným vínem tak, aby maso úplně pokrývalo. Přidáme olivový olej, kroužky cibule, na drobno nasekaný česnek, tymián, bobkový list. Opepříme. Necháme naložené po celou noc na studeném místě, nebo 48h v lednici (nedoporučováno).

Po nakládáni vyložíme hrnec vepřovou kůží. Necháme odkapat maso a osušíme ho sacím papírem. Lehce pomoučíme. Přelijeme 2/3 marinády. Přidáme bujón. Osolíme až po přidání bujónu. Zavřeme hrnec a necháme vařit na mírném ohni po 3h. Pro tento recept je možné také použít tlakový hrnec. Doba vaření by se tak snížila na 1h30. Jídlo „Daube“ je možné uchovat několik dnů, pokud jej necháme lehce vařit před každým podáváním. Je možné podávat s  těstovinami nebo s polentou.