eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Bílá jelítka v hořčicové omáčce s lanýži

jelitka omackaPočet porcí: 4
Příprava: 10 min, pečení: 20 minut

Suroviny:
2 francouzská bílá jelítka
2 balení sýru Gervais
2 kávové lžičky Hořčice s lanýžem Epicurien
1 kávová lžička sekané hladkolisté petrželky
1 kávová lžička sekaných čerstvých bylinek (bazalka, rozmarýn, kopr, oregano a podobně)

Postup:
jelitkaJelítka překrojte podél, dejte na pekáček a vložte do studené trouby. Také je možné jelítka nakrájet na kolečka, ale pak je pečte o polovinu kratší dobu. Zapněte na 180° C a nechte péct 20 minut.

Mezitím si připravte omáčku: v míse smíchejte Gervais s lanýžovou hořčicí. Upečená jelítka rozdělte na talíře, polijte omáčkou a posypte nasekanými bylinkami.

Zbylá omáčka s hořčicí se dá velice dobře využít na pečené brambory.