eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Sklenice plná Provence

Provensálští dostali sice do vínku úrodnou zemi a blahodárné slunce, ale vše, co vypěstovali, si museli tvrdě vydřít. Naučili se proto spotřebovat do poslední stopečky všechno, co jim země dala, aby ani kousek nepřišel nazmar.

Každá hospodyňka měla zásobu fíglů a receptů, kdejakou bobulku uměla zpracovat a přetvořit v pochoutku, která pak dodávala rodině vitaminy po celou zimu. Ovoce se lisovalo na mošty, sušilo, kandovalo, ale hlavně: zavařovalo. Ty nejzralejší plody hospodyňka vložila do kotlíku, přidala trochu cukru a dlouho, dlouho nechala ovoce probublávat, až se hmota zahustila a přeměnila v lahůdku zvanou "confiture". Co hospodyňka, to nepřeberné množství receptů. Jedna přidala k ovoci špetku skořice, druhá do něj nasekala ořechy a další zkombinovala to, co zrovna venku dozrálo. Takové marmelády (tenkrát se ještě nemuselo striktně rozlišovat, zda se jedná o marmeládu nebo džem) pak byly hotovým pokladem každé domácnosti. Na pečivo, dětem za odměnu na lžičku, aby si zamlsaly, do pečiva, k domácím sýrům, do omáček...

Nostalgie nezapomenutelné atmosféry dětství inspirovala některé současné výrobce ovocných zavařenin k návratu k původní kvalitě, k chuti, kterou měly marmelády jejich venkovských babiček, k vůni, jakou může poskytnout jen ovoce probublávající celý den v kotlíku na plotně nebo dokonce ještě v ohništi. Rozhodli se vyrábět třeba v menším, ale zato kvalitně. Provence jim nabízí ohromné množství ovoce a rodinné receptury zase nepřeberné kombinace chutí. Kvalitní a dokonale zralé šťavnaté ovoce a jeho zpracování, do detailu se podobající tomu tradičnímu, domácímu, dokáže vtisknout marmeládám a džemům, které vyrábějí, tu neopakovatelnou a poctivou chuť.  

Právě takové marmelády a džemy naleznete v nabídce Provence Nature a je pochopitelné, že se těší velké oblibě u každého, kdo při mlsání rád zavře oči a sní...

Marmelády a džemy 

Marmelády a džemy

Provence v jižní Francii je jedna z největších a nejstarších ovocnářských lokalit ve Marmelády a džemyFrancii. V nabídce pěstitelů najdete široký výběr různého ovoce od broskví, pomeranč a melounů, až po kaštany, šípky, mirabelky.  Ovoce uzrálo na slunci a k získání marmelády a džemů nejvyšší kvality byly vybrány jen zdravé nepoškozené plody.

Způsob přípravy marmelád a džemů byl postupem času doveden k dokonalosti. Při přípravě se využívají pouze vybrané 100% přírodní suroviny. Vaření při vysokých teplotách, plnění a rychlé zchlazení, zaručují dlouhou trvanlivost bez použití konzervantů nebo nutnosti dalšího převařování. Marmelády podle tradiční receptury jsou vyrobeny s vysokým podílem vybraného ovoce nejvyšší kvality a s přídavkem třtinového cukru. Neobsahuji barviva, umělé konzervační látky ani nepochází z geneticky upravovaného zemědělství. Některé výrobky s označením Bio obsahují ingredience výhradně z ekologického zemědělství. Smoothies je řada marmelád bez cukru pouze se 100% podílem ovoce.

Marmelády a džemyMarmelády se hodí jako doplněk jídla, například k sýrům nebo k namazání na pečivo, ale pro gurmány jsou nevyčerpatelným zdrojem receptů a možných kreací, ve kterých se meze nekladou.

V těchto specialitách poznáte skutečnou atmosféru Provence. Dopřejte si toto potěšení každý den!

 

 

 

 

Marmelády a džemy