eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Socca

soccaSocca je placka z cizrnové mouky, v Provence značně oblíbená.

Pro 6 osob
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut

250 g cizrnové mouky
½ skleničky olivového oleje extra panenského Cravenco nebo Mas des Barres
Vařící slaná voda
1/2 lžičky soli Fleur de sel
Pepř (směs 5 pepřů Provence d´Antan)

Rozpusťte v osolené vodě 250g mouky (většinou v poměru 1 hrnek mouky na 1 a 1/4 hrnku vody). Přidejte ½ skleničky extra panenského olivového oleje. Nechte vařit na mírném ohni, až směs ztuhne. Smažte jako palačinky. Servírovat silně opepřené.

Odkaz na Wikipedii