eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Pomerančový koláč

6 - 8 porcí:
400 g pâte brisée proklik na recept Základní recept na Pâte brisée v sekci receptů Delikatesy
Nastrouhaná kůra a šťáva ze dvou pomerančů
2 vejce
2 žloutky
215 ml smetany ke šlehání
150 g cukru

PŘÍPRAVA NÁPLNĚ 30 MINUT + PŘÍPRAVA TĚSTA 20 MINUT + ODPOČINEK TĚSTA 2 HODINY + PEČENÍ 55 MINUT
Těsto rozválíme na placku a dáme do koláčové formy. Lehce přitlačíme na okrajích. Těsto na dně propícháme vidličkou. Na dno položíme alobal nebo pečící papír a zatížíme (sušené fazole). Pečeme 15 minut na 180 °C. Necháme vychladnout. Mezitím si vymačkáme pomerančovou šťávu a ušleháme do pěny spolu s vejci, žloutky a kůrou. Přidáme smetanu a cukr a prošleháme. Náplň nalijeme do korpusu a pečeme 40 minut, dokud náplň neztuhne.