eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Pizza z Nice

Pro 4 osoby
Doba přípravy: 15 minut
Doba pečení: 20 minut

10 vrchovatých polévkových lžic mouky
4 polévkové lžíec mléka v prášku
6 polévkových lžic extra panenského olivového oleje z Vallée des Baux
1 kávová lžička kvasnic
1 velká špetka soli Fleur de Sel
vlažná voda
1 plechovka oloupaných rajčat
Oregano
Velká hrst černých oliv např. Cailletier nebo Bouteillan od La Cravenco
strouhaný parmezán
Mořská sůl z Camargue s pepřem
Olivový olej Cravenco na vymazání formy

Příprava:
Na těsto zpracujeme dohromady mouku, sůl, kvasnice, mléko v prášku a 4 lžíce olivového oleje. Přidáme přibližně 3 až 4 polévkové lžíce vody podle konzistence těsta. Poté těstem vyložíme vroubkovanou koláčovou formu vymazanou olivovým olejem. Z rajčat odstraníme co nejvíce šťávy a rozprostřeme je na těsto. Dostatečně posypeme oreganem a parmezánem. Poklademe černé olivy. Dostatečně opepříme. Polijeme zbylým olivovým olejem. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme po dobu 20 min při 190 °C.