eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

pisaladiere1Pissaladière (provensálský slaný koláč)

Příprava 20 minut, pečení 30 minut

Suroviny

500 g těsta na pizzu nebo bílý chléb (lze koupit hotové chlazené a již rozválené těsto)
250 ml olivového oleje, např. značky Moulin la Cravenco
1 kg cibule
12 filet sušených a solených ančoviček
1 kávová lžička moučkového cukru
100 g malých černých oliv Tanche la Cravenco

pisaladierePostup

Omyjte ančovičky pod tekoucí vodou a pak je nechte ve studené vodě odsolit. Cibuli oloupejte, přepulte a nakrájejte na tenké plátky. Poté ji vložte do hrnce s rozehřátým olivovým olejem a nechte ji zesklovatět. Pozor ale, aby nezačala zlátnout. Rozválené těsto rozložte na pečícím papíru na plech a potřete ho 3 lžícemi olivového oleje.

Okraje těsta na šířku asi 1 cm zahněte směrem ke středu.

Cibuli smíchejte se lžičkou cukru a rozprostřete ji na těsto. Na cibuli umístěte odsolené a osušené ančovičky a olivy. Vložte na cca 20 minut do trouby rozpálené na 250° C