eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Pichade (Nicejský rajčatový koláč s ančovičkami)

pichade34 osoby
Příprava: 90 minut, pečení 30 minut

Suroviny:

Na těsto:     

200 g hladké mouky
10 g pekařských kvasnic
80 ml teplé vody
1 PL olivového oleje La Cravenco
sůl

Náplň:    

6 velkých hodně zralých rajčat
2 velké cibule
2 stroužky česneku
3 bobkové listy
2 snítky tymiánu
ančovičky podle chuti
mořská sůl z Camargue
pepř
olivový olej La Cravenco
černé olivy Cailletier La Cravenco

pichadePříprava:
Kvasnice smícháme s vlažnou vodou a necháme rozpustit. Do mísy nasypeme mouku, do ní uděláme důlek a nalijeme kvasnice rozpuštěné ve vodě. Rozmícháme, přidáme olivový olej a sůl a vypracujeme pěkné hladké těsto. Mísu zakryjeme vlhkou utěrkou a necháme 2 hodiny odpočinout.

Mezitím si připravíme náplň. V horké vodě spaříme rajčata s naříznutou slupkou, vyndáme je, slupku oloupeme a rajčata nakrájíme na malé kostky. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli. Přidáme rajčata, nasekané stroužky česneku, nasekaný tymián a ančovičky a bobkové listy. Necháme asi hodinu na mírném ohni zredukovat. pichade NicePak odstraníme bobkové listy.

Těsto vyválíme na 0,5 cm placku a přendáme na plech velikosti cca 40 x 25 cm. Na několika místech propícháme vidličkou. Těsto potřeme olivovým olejem, pomažeme rajčatovou směsí a ozdobíme olivami. Můžeme ozdobit i ančovičkami.

Vložíme do trouby předehřáté na 180° C a pečeme asi 30 minut.