eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Pečené fíky se šlehačkou

Pro 6 osob :
40 g oloupaných plátků mandlí
40 g pinií
12 zralých fíků
60 g másla
100 g cukru krupice
8 lžic vody
Štáva z malého citrónu
150 g šlehačky

Příprava 15 minut + tepelná úprava 30 minut
Mandle a pinie rozprostřeme na plech  a dáme do trouby předehřáté na 200 °C. Opražíme po dobu 5 minut, až jsou oříšky zlatavé. Mezitím okrájíme stopky z fíků a v hluboké pánvi rozehřejeme máslo. Přidáme fíky, pocukrujeme 2 lžícemi cukru a podlijeme 4 lžícemi vody. Opékáme 5 minut, přičemž občas polijeme fíky výpekem z pánve. Poté odstavíme na teplé místo. V rendlíku rozpustíme zbývající cukr s dvěma lžícemi vody. Potom zesílíme oheň a přivedeme do varu směs, která tím zezlátne a zkaramelizuje. Po odstavení opatrně vmícháme 2 lžíce teplé vody. Do pánve s fíky přidáme pražené oříšky a karamelovou směs. Dodáme šťávu z citrónu a přivedeme do varu. Poté vaříme dvě minuty na mírném ohni. Servírujeme teplé s lehce našlehanou šlehačkou.