eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Oreillettes (provensálské smažené pečivo)

oreillettesSuroviny
250 g hladké mouky
1 vejce
3 polévkové lžíce smetany
3 polévkové lžíce sušených pomerančových květů (zakoupíte v prodejnách s bylinkami nebo kořením), případně trochu aroma pomerančových květů
60 g másla
1 polévková lžíce moučkového cukru
špetka jemné mořské soli La Baleine
olej na smažení

Postup
oreillettes testoV míse ručně prodělejte všechny suroviny (pomerančové květy dříve podrťte a nechte chvíli namočené ve lžíci olivového oleje, aby změkly), až vznikne vláčné těsto. To zabalte do potravinářské fólie a nechte minimálně přes noc v chladničce odpočinout.

Druhý den těsto rozválejte na max. 5mm a rádélkem vykrajujte obdélníky velikosti cca 8 x 4 cm. Každý obdélník ještě uprostřed po délce nařízněte a vzniklým otvorem protáhněte kratší konec těsta. Smažte dorůžova na rozpáleném oleji, přebytečný tuk z oušek odsajte papírovou utěrkou. Podávejte ještě teplé, posypané cukrem.