eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Millefeuille z omelet čtyř chutí (Millefeuille d’omelettes aux quatre parfums)

Pro 4 osoby Gateau d omelettes
Doba přípravy: 10 minut
Doba tepelné úpravy: 35 minut

Suroviny pro 4 osoby:
8 vajec
2 rajčata
1 polévková lžíce olivového oleje extra panenského A.O.C Vallee des Baux de Provence
1 polévková lžíce tymiánu
2 polévkové lžíce pistou (provensálská varianta pesta, ale bez piniových oříšků)
2 polévkové lžíce černých krájených oliv
50 g čerstvého sýru brousse (lze nahradit brynzou)
Sůl
Pepř

Příprava:
Půlky rajčat dejte na pánev spolu s olivovým olejem a tymiánem, okořeňte. Nechte na silném ohni opéci 5 minut po každé straně. Poté rajčata nakrájejte na kostičky a uschovejte. Ušlehejte vejce a rozdělte je do 4 misek. Do jedné misky přidejte studená rajčata, do druhé pistou, do třetí černé olivy a sýr brousse do čtvrté. Promíchejte a uschovejte.

Na pánev o průměru cca 10 cm nalijte postupně obsah každé z misek a opečte omelety na prudkém ohni po každé straně po dobu 3 minut.  
Omelety naskládejte na sebe a servírujte krájené jako koláč.

 

 

{jcomments on}