eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Koláč ze Saint-Tropez (Tarte tropézienne)

Příprava: 30 minut
Doba pečení: 20 minut
Doba odpočívání: 1 h

Koláč ze Saint-TropezPro 4 osoby:
300 g těsta na brioche (lze koupit brioškovou směs v prášku)
1 žloutek
100 g šlehačky (creme chantilly)
Cukr

Cukrový krém:
1/2 l mléka
1 vanilkový lusk
5 žloutků
100 g cukru
30 g kukuřičného škrobu
10 g másla

Příprava:
Podle návodu na sáčku zadělejte brioškové těsto. Potom ho vložte do zapékací misky, překryjte utěrkou a nechte odpočnout 1 h. Poté potřete ušlehaným žloutkem a pečte po dobu 20 minut na 180°. Nechte vychladnout.

Pro přípravu cukrového krému přiveďte do varu mléko s dření  vanilkového lusku.  Poté ušlehejte žloutky s cukrem až směs zbělá a přidejte kukuřičný škrob. Při šlehání pomalu přidávejte vařící mléko a za stálého míchání pomalu přiveďte do varu celou směs až do té doby, než krém zhoustne. Přimíchejte trochu másla, aby se nevytvořila krusta a nechte vychladnout. Poté přidejte ušlehanou šlehačku a opatrně promíchejte.

Upečené a vychladlé těsto rozkrojte po celé šířce a mezi tyto dvě půlky rozetřete cukrový krém. Pocukrujte.