eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Koláč s Ratatouille Jean Martin

Příprava 60 minut, vaření 45 minut

Suroviny:
200 g šunky od kosti
50 g vypeckovaných černých oliv, např. Cailletier de Provence, La Cravenco
1 Ratatouille Jean Martin 600 g
40 g másla,
2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje, např. Moulin la Cravenco
3 vejce,
250 g hladké mouky,
20 g droždí,
1,25 dl mléka,
1 dl smetany,
8 nasekaných lístků bazalky,
špetka muškátového oříšku,
mořská sůl, např. Saunier de Camargue
čerstvě namletý pepř, např. z Mlýnku 5 druhů pepře Côté Garrigue

Postup:
Připravte si těsto. Mouku prosejte do mísy, udělejte v ní důlek a do něj rozdrobte droždí. Zalijte troškou vlažného mléka a nechte 15 minut na teplém místě. Pak rozpusťte máslo ve zbytku mléka, přilijte k mouce a vypracujte vláčné těsto. To nechte v teple 45 minut odpočinout.

Mezi tím nakrájejte šunku na nudličky a vypeckované olivy na kolečka. Na pánvi rozpalte olej, vložte šunku a lehce ji opečte. Přidejte Ratatouille Jean Martin a olivy a krátce povařte.
Těstem vyložte koláčovou formu vymazanou tukem. Na těsto přendejte směs šunka - ratatouille - olivy. Vejce rozšlehejte se smetanou, solí a špetkou pepře a muškátového oříšku a nalijte na směs. Posypte nasekanou čerstvou bazalkou. Vložte na 45 minut do trouby předehřáté na 200° C.

Koláč s Ratatouille Jean Martin servírujte teplý.