eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Koláč s olivami, rajčaty a kozím sýrem z Banon

kolac Banon2Pro 6 osob:

Suroviny:
1 balíček listového těsta
3 vejce
100 g vypeckovaných černých oliv La Cravenco
1 Banon kozí sýr
4 rajčata
1 hrnek čerstvé smetany 200 ml
olivový olej Moulin la Cravenco
sůl a pepř
bylinky

Příprava:
Troubu rozehřejte na 220°C. Smíchejte vejce se smetanou, přidejte olivy (mohou být i nakrájené na kolečka), rozdrobený sýr, sůl a pepř.

Těsto vyválejte, vložte do koláčové formy a propíchejte vidličkou.

Rajčata nakrájejte na plátky a rozložte na těsto. Zalijte směsí smetany, oliv, sýra, soli a pepře. Posypte nasekanými bylinkami a pečte asi 35 minut při 220° C.

Podávejte ještě teplé se zeleninovým salátem.

banon2 Koláč s olivami, rajčaty a kozím sýrem z Banon kolac Banon2 banon