eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Jak se peče v michelinské restauraci v Provence:

Jemný koláč z křehkého těsta s čokoládovým fondánem a kousky manga marinovanými s maracujou.

tarte chocolatePro 10 osob:

Křehké těsto:
250 g změklého másla
250 g moučkového cukru
650 g hladké mouky
2 celá vejce

Čokoládová náplň:
400 g plnotučné smetany
200 g mléka
300 g čokolády s vysokým podílem kakaa
2 celá vejce

Obloha koláče:
1 mango
3 zralé plody maracuji
100 ml pomerančového džusu
1 vanilkový lusk

Marakujová omáčka
125 g dužniny z maracuji
65 g cukru krystal

Postup:
Na těsto v míse utřeme změklé máslo s cukrem, přidáme mouku a vejce a rukama vypracujeme hladké těsto. Minimálně 2h necháme v chladu odpočinout zabalené v potravinářské fólii.

Na čokoládový krém přivedeme k varu mléko se smetanou, pak nalijeme do porcelánové mísy na čokoládu rozlámanou na kousky a necháme ji změknout. Přidáme vyšlehaná vajíčka a vše dobře promícháme.

Odpočaté těsto vymačkáme do koláčové formy a vložíme do trouby předehřáté na 180° C. Upečeme mírně dozlatova.
Na upečený korpus vlijeme čokoládový krém, vložíme do trouby ohřáté na 180° C, troubu vypneme a koláč necháme v pomalu chladnoucí zavřené troubě ještě 30 minut.

Mango oloupeme, nakrájíme na plátky a necháme 2 hodiny marinovat s maracujou a pomerančovým džusem. Pak ho necháme odkapat a ozdobíme jím vychladlý koláč.
Cukr necháme na sucho zkaramelizovat (ne zhnědnout) a smícháme s marakujovou dužninou. Touto omáčkou přelijeme na talířích díly koláče.

Mango-01 maracuja1  tarte chocolate