eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Jahodová zmrzlina

6 porcí
600 g čerstvých jahod
9 lžic cukru krupice
1 lžíce pomerančové šťávy
450 g vychlazené šlehačky
Na ozdobu
100g celých jahod
Sušenky petits sablés levandulové

PŘÍPRAVA 15 MINUT + CHLAZENÍ A MRAZENÍ + TEPELNÁ ÚPRAVA 5 MINUT
Odstraníme stopky jahod a poté spolu s cukrem a pomerančovou šťávou přivedeme na silném ohni k varu. Pak zmírníme oheň a vaříme asi 3 minuty. Jahody potom rozmačkáme a necháme vychladnout. Jahody rozmačkáme. Necháme zcela vychladnout a případně dáme do lednice. Ušleháme šlehačku a vmícháme ji po lžících do jahodového protlaku. Hmotu dáme do strojku na výrobu zmrzliny a zpracujeme. Poté dáme do mrazáku. Servírujeme zhruba 15 minut po vyjmutí z chladu. Rozdělíme do sklenic a ozdobíme celými jahodami a levandulovými sušenkami.