eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Čokoládový dezert s hořčicí s paprikou z Espelette

coko dezertPočet porcí: 4
Příprava: 15 minut, vaření: 5 minut

Suroviny:
300 g karamelových sušenek
250 g tmavé čokolády na vaření
20 g krystalového cukru
200 g smetany na vaření
80 g másla
3 polévkové lžíce hořčice s paprikou z Espelette Epicurien

Postup:
Namelte nebo rozmixujte karamelové sušenky na prášek. V míse je utřete s máslem. Vzniklou hmotu vložte do formy a rukou ji vytvarujte na silnější placku. Vložte do mrazničky.

Mezitím si do mísy nalámejte čokoládu na malé kousky a na malou chvíli mísu vložte do mikrovlnné trouby, aby se čokoláda rozehřála. Pak do ní hned vmíchejte smetanu. Dobře promíchejte, přidejte hořčici, cukr krystal a dobře utřete.

Vzniklý krém rozetřete na těsto a formu vložte na 1 hodinu do mrazničky. Poté naporcujte a ihned podávejte jako dezert.

coko dezert2 coko dezert3 moutarde piment