eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Clafoutis - provensálská třešňová bublanina

Clafoutis tresnePro 4 osoby
Čas přípravy 10 minut + 30 minut na odpočinutí těsta
Doba pečení: 40 minut

Suroviny:
400 g černých třešní
4 vejce
150 g moučkového cukru
125 g polohrubé mouky
20 g másla na vymazání formy
300 ml mléka pokojové teploty
špetka mořské soli z Camargue

Clafoutis tresne2Postup:

Vyšší koláčovou formu vymažte máslem. Na dno vyložte nevypeckované třešně a poprašte je 50 g moučkového cukru.

Rozmíchejte vejce, mouku, 50 g cukru a špetku soli. Zřeďte mlékem a umíchejte hladké těsto, které pak nalijte do formy na třešně. Nechte 30 minut odpočinout.

Clafoutis tresne3Troubu předehřejte na 180° C a bublaninu dejte na 40 minut péct.

Hotovou bublaninu poprašte zbylým cukrem a podávejte teplou nebo studenou.