eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Cibulový konfit

cibulovy konfitPříprava: 5 minut, vaření 70 minut

Suroviny

1 kg cibule (může být i červená)
150 g rozinek
200 g hnědého cukru
100 g medu
0,5 dl bílého vína
1 dl Vinného octa z červeného vína s příchutí malin zn. Prestige
3 polévkové lžíce olivového oleje, např. značky Moulin la Cravenco

cibulovy konfit2Postup

Oloupejte cibuli a pokrájejte ji na kousky. Vložte ji do kastrolku nebo do pánve s vysokými okraji na rozehřátý olivový olej a nechte asi 10 minut zesklovatět. Pak přidejte cukr, med, rozinky, vinný ocet a bílé víno a společně pomalu vařte asi 1 hodinu.

Takto připravený konfit můžete dál zavařit nebo hned podávat s tousty, s foie gras, v domácích hamburgerech nebo k masu.