eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Zeleninový tian

zeleninovy tian2pro 4 osoby
čas přípravy: 20 minut, doba pečení: 45 minut

Suroviny:
2 mladé lilky
4 rajčata
2 mladé cukety
200 g ovčího nebo kozího tvarohu, případně brynzy
čerstvá bazalka
2 stroužky česneku
sůl Fleur de sel, např. značky Provence d´Antan
pepř, např. Mlýnek 5 druhů pepře Côté Garrigue
olivový olej, např. Moulin la Cravenco

Příprava:
Vyloupejte 2 stroužky česneku a najemno je nasekejte. Lístky bazalky posekejte. Zeleninu dobře omyjte a nakrájejte na stejně velká kolečka.
Do olejem vytřeného pekáčku skládejte střídavě zeleninu. Tvaroh smíchejte s trochou oleje, s česnekem, bazalkou, solí a pepřem. Směsí zalijte zeleninu a vložte na 45 minut do trouby předehřáté na 180° C.

Zeleninový tian je ideální ke grilovanému masu.

zeleninovy tian   zeleninovy tian3