eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Zelené fazolky po provensálsku

Pro 4 osoby:
500 g zelených fazolek
2 lžíce olivového oleje extra panenského A.O.C Vallee des Baux de Provence
2 najemno nasekané stroužky česneku
Nakrájené listy ze 6 snítek petrželky
30 g másla
Jemná mořská sůl a mletý pepř

Postup:
15 MINUT + 15 VAŘENÍ
Zelené fazolky zbavíme konců a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme přibližně 10 minut. Vařené fazolky jsou křehké, ne rozměklé. Scedíme a propláchneme studenou vodou.  

V hrnci ohřejeme olivový olej a několik minut na něm opékáme česnek. Poté přidáme fazolky a petrželku. promícháme a společně asi minutu prohřejeme. K fazolkám v míse přimícháme máslo, osolíme a opepříme. Servírujeme.