eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Zdroj: Iprima recepty

Mušle v bílém víně

Ingredience
4 porce 2 Kg mušlí ve skořápce 60 g másla 1 velká cibule 3 stroužky česneku 3,5 dl suchého bílého vína 1,5 dl vody 2 lžíce citronu trocha citronové kůry 1 svazeček bouquet garni ( svazeček z petrželové natě, bobkového listu, tymiánu a česneku svázaný nití a vložený do nádoby, v níž se vaří maso) 1 lžíce hladké mouky 4 lžíce smetany sůl pepř, petržel

Postup
Ve velké panvi rozpusťte polovinu másla, přidejte cibuli, česnek a smažte dokud nezměknou, ale tak aby zůstali stále bílé.
Přidejte víno, vodu, citronovou šťávu, bouquet garni, sůl a pepř a uveďte do varu, přikryjte pokličkou a nechte 4–5 minut dusit.
Dejte do pánve mušle, přikryjte a nechte podusit dalších 5 minut, občas pánev nadzvedněte a zateste. Odstraňte všechny neotevřené mušle a bouquet garni, vyloupejte mušle ze schránek a metlou postupně vmíchejte do polévky zbývající máslo a šlehejte 2–3 minuty do zhoustnutí.
Přidejte smetanu a petržel, dochuťte a přendejte do polévkové mísy. Podávejte s křupavým pečivem

Zdroj: Labužník

Mušle sv. Jakuba po provensálsku

Ingredience
1 porce:  6  mušlí sv. Jakuba, olej, sůl, bílý pepř, 1/2 stroužek česneku, kadeřavá petrželka, 1/2 lžička másla, 1/2  rajče

Čerstvě vyloupané mušle jakubky (coquilles Saint-Jacques) vložíme na pánev s trochou oleje a na obou stranách opečeme do růžova. Osolíme je, opepříme, přidáme lžičku másla, rozetřený česnek a jemně nasekanou petrželku a pět minut podusíme. Do horké vody vložíme čerstvé rajské jablko a když se uvolní slupka, stáhneme ji. Dužinu nakrájíme na kostičky - coulies tomates - a spolu s mušlemi vše pět minut povaříme.

Příloha: rýže

Zdroj : Tacos