eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Polenta-grillée-au-parmesan-et-aux-herbes-de-ProvenceSmažené polentové placičky s parmezánem a provensálským kořením

Suroviny:
100 g polenty
3 dl vody
2 dl mléka
25 g másla
40 g strouhaného parmezánu
olivový olej Moulin la Cravenco
provensálské koření Provence d´Antan
mořská sůl z Camargue
pepř v mlýnku 5 druhů pepře Côté Garrigue

polentaPostup:
Pekáček nebo formu na srnčí hřbet vyložte potravinářskou fólií.

V hrnci přiveďte k varu vodu smíchanou s mlékem. Jakmile se voda s mlékem vaří, pomalu za stálého míchání přisypávejte polentu a pořádně promíchejte. Zeslabte oheň na minimum, přiklopte pokličkou a nechte 35 - 40 minut pomalu vařit. Pak přimíchejte máslo nakrájené na malé kousíčky. Pořádně promíchejte, až se rozpustí. Pak teprve vmíchejte strouhaný parmezán.

polenta grilléeHmotu přemístěte na pekáček vyložený fólií, povrch uhlaďte a nechte 12 hodin vychladit, nejlépe přes noc.

Druhý den polentu nakrájejte na 1 cm silné plátky. Ty ochuťte čerstvě namletým pepřem a provensálským kořením a smažte na pánvi na rozpáleném olivovém oleji.

Podávejte například jako přílohu k masu. Nebo samotné, ideálně s rajčatovým salátem.