eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

SALADE NICOISE

PRO 4 OSOBY

4 plně dozrálá rajčata
1 průměrně velká cibule
4 vařená vejce
130g černých oliv Cravenco AOC Vallée des Baux
100g fazolek
1 malá zelená paprika
10 velkých ředkviček
Olivový olej extra panenský Cravenco nebo Castelas
1 stroužek česneku
12 ančoviček v soli

PŘÍPRAVA: 15 MINUT

Vymažte salátovou mísu stroužkem česneku, odeberte zbývající česnek a přidejte postupně ingredience v pořadí tak jak uvedeno výše. Nakrájejte rajčata na čtvrtky nebo šestiny a papriku na proužky. Cibuli nakrájejte na plátky a ředkvičky na kolečka. Omyjte ančovičky, abyste odstranili přebytečnou sůl a poté jim odeberte páteřní kost a hlavu (ponecháte jen filety). Přidejte olivy, fazolky. Položte navrch vajíčka nakrájená napůl a filety z ančoviček.  

Opepřete a osolte jen mírně, protože ančovičky zůstanou trochu slané. Zalijte olivovým olejem.

{jcomments on}