eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Rajská jablíčka s teplým kozím sýrem

Pro 6 osob:
6 středně velkých rajčat
Jemná mořská sůl a pepř
Šťáva z jednoho velkého citrónu
3 lžíce vody
210 g másla
Saturejka nebo tymián
Salát na ozdobu
6 malých čerstvých kozích sýrů

Příprava:
PŘÍPRAVA: 30 MINUT + VAŘENÍ 20 MINUT
Odřízneme plátek rajčat na straně stopky a dolní stranu rajčete seřízneme, aby stálo. Dužninu vydlabeme, odstraníme zrníčka a dáme do misky. Vydlabaná rajčata potřeme zevnitř solí a poté je necháme "vyplakat". Citrónovou šťávu s vodou přivedeme do varu, osolíme a opepříme. Poté přidáme polovinu másla a za stálého šlehání přivedeme znovu do varu. Přidáme svazek saturejky a odstavíme. Přiklopenou směs necháme 15 minut stát. Směs v rendlíku přecedíme (abychom se zbavili saturejky) a spolu se zbytkem másla nakrájeného na kostičky šleháme zhruba minutu. Dáme do vodní lázně, aby zůstalo teplé. Tři kozí sýry rozmačkáme vidličkou, opepříme a rozdělíme do rajčat. Zbývající sýry nakrájíme na 6 plátků, na každé rajče položíme jeden plátek. Rajčata rozložíme na plech a pečeme na 220 °C v horní části trouby 7 minut, dokud se sýr nerozhřeje a nezezlátne.  

Servírujeme na talíři polité ochuceným máslem. Doplníme čerstvým salátem.