eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Rajčatová omáčka po staru (Sauce tomate à l’ancienne)

Na tři litry omáčky:
6 kg vyzrálých rajčat
100 g nasolené šunky
100 g mrkve
150 g cibule
10 stroužků česneku
3 celery
100 g mouky
18 g soli
25 g cukru
1 špetka pepře
Tymián a bobkový list
Olivový olej extra pannenský A.O.C Vallee des Baux de Provence

Postup:
Nasekejte cibuli a celer. Nakrájejte šunku na kostičky. Rajčata pokrájejte na čtvrtky a rozmačkejte je tak, abyste odstranili semena.
Ve velkém hrnci lehce opečte šunku s trochou olivového oleje. Přidejte  cibuli a nechte ji opéct. Až zezlátne, poprašte ji moukou. Směs za stálého míchání opražte, pak přidejte rajčata spolu s drceným česnekem, celerem, solí a kořením.,
Nechte vařit po dobu 1 až 1,5 hodiny pod poklicí.  Poté omáčku rozmixujte. Uveďte znovu do varu a případně dokořeňte.  Propasírujte a nechte vychladnout. Omáčka musí být tekutá a hladká.

Podávejte nebo uskladněte na pozdější použití.