eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Provensálský kečup

Pro 6 porcí:
1,5 kg na čtvrtky nakrájených rajčat
1 kg cibule nakrájené na plátky
5 lžic olivového oleje extra panenského A.O.C Vallee des Baux de Provence
5 lžic vody
100 g cukru krupice
125 ml červeného vinného octa
1 lžička jemné mořské soli
1 lžička dijonské hořčice
½ lžičky strouhaného muškátového oříšku
1 lžička mleté papriky
½ lžičky kajenského pepře
1 lžička tymiánu
1 lžička mletého zázvoru

Příprava:
15 MINUT + VAŘENÍ: 1,5 HODINY
Ve velkém hrnci smícháme rajčata, cibuli a olivový olej. Přiklopené dusíme na mírném ohni asi 40 minut. Necháme vychladnout a rozmačkáme na hrubé pyré. Přidáme cukr, ocet a vodu a vaříme na mírném ohni po dobu 30 minut. Občas promícháme. Dokořeníme. Poté necháme několik minut vychladnout. Nakonec propasírujeme přes jemné síto. Studený kečup dáme do dobře uzavíratelné sklenice. V lednici vydrží asi měsíc.