eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Provensálské polentové jednohubky

polentove jednohubkyPro 6 osob
Příprava: 15 minut
Pečení: 15 minut

Suroviny:
200 g polenty
2 rajčata bez slupky
1 cibule
parmezán
sýr typu Gruyère
1/2 l mléka
1 polévková lžíce olivového oleje, např. La Cravenco
čerstvá bazalka nebo sušená BIO Provence d´Antan
koření z Mlýnek sůl a 5 druhů pepře

Postup:
Rajčata bez slupky a cibuli nasekejte na drobounké kostičky, zalijte olivovým olejem, přidejte bazalku, sůl, pepř a nechte odpočinout.

Do osoleného vařícího mléka nasypte polentu a za stálého míchání nechte 5 minut na mírném ohni vařit. Potom polentovou kaši rozetřete na plech vyložený pečícím papírem asi na 2 cm vysokou placku. Nechte 10 minut odpočinout a mezi tím předehřejte troubu na 190° C.

Polentovou placku nakrájejte na malé čtverečky a na každý nandejte trochu rajčatové směsi. Uhlaďte, posypte strouhaným parmezánem a sýrem Gruyère a dejte do trouby 10 minut zapéct.

polentova placka polentove jednohubky2 rajcata cibule