eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Mušle v bílém víně

Ingredience
4 porce
2 kg celých mušlí
60 g másla
1 velká cibule
3 stroužky česneku
3,5 dl suchého bílého vína např. Domain Pinchinat
1,5 dl vody
2 lžíce citrónové šťávy
trocha citronové kůry
1 svazeček bouquet garni (svazeček z petrželové natě, bobkového listu, tymiánu a česneku svázaný nití a vložený do nádoby, v níž se vaří maso)
1 lžíce hladké mouky
4 lžíce smetany
sůl pepř, petržel

Postup:
Ve velké pánvi rozpusťte polovinu másla, přidejte cibuli, česnek a smažte, dokud nezměknou, ale musí zůstat stále bílé. Přidejte víno, vodu, citrónovou šťávu, bouquet garni, sůl a pepř, uveďte do varu, přikryjte pokličkou a nechte 4 – 5 minut dusit. Potom přidejte do pánve dobře proprané mušle, přikryjte a nechte podusit dalších 5 minut, občas pánev nadzvedněte a zatřeste s ní. Odstraňte všechny neotevřené mušle a bouquet garni, vyloupejte mušle ze schránek a nechte je stranou. Metlou všlehejte do vývaru zbývající máslo - vychlazené a pokrájené na kostičky. Šlehejte 2–3 minuty do zhoustnutí.

Vraťte zpět vyloupané mušle, přidejte smetanu a petržel, dochuťte a servírujte. Podávejte s křupavým pečivem.

Zdroj: Labužník