eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Mušle sv. Jakuba po provensálsku

Ingredience 1 porce:  
6  mušlí sv. Jakuba
olej
sůl
bílý pepř
1/2 stroužku česneku
kadeřavá petrželka
1/2 lžičky másla
1/2  rajčete

Čerstvě vyloupané svatojakubské mušle (coquilles Saint-Jacques) vložíme na pánev s trochou oleje a na obou stranách opečeme do růžova. Osolíme je, opepříme, přidáme lžičku másla, rozetřený česnek a jemně nasekanou petrželku a pět minut podusíme. Do horké vody vložíme čerstvé rajské jablko a když se uvolní slupka, stáhneme ji. Dužinu nakrájíme na kostičky - coulies tomates - a spolu s mušlemi vše ještě pět minut povaříme.

Příloha: rýže

Zdroj : Tacos