eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Marináda na hovězí

Na 2 kg masa:
6 stroužků česneku
3 mrkve
2 řapíkaté celery
3 střední cibule
7 cm dlouhý proužek sušené pomerančové kůry
3 snítky petrželky
3 snítky tymiánu
2 bobkové listy
2 lžičky saturejky
½ lžičky muškátového oříšku
12 rozdrcených kuliček pepře
4 rozdrcené jalovčinky
5 hřebíčků
2 lžíce červeného vinného octa
0.75 l červeného vína
Jemná mořská sůl a pepř

Příprava:
Doba přípravy: 30 minut. Maso, které chceme marinovat, vložíme do zapékací mísy. Přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, řapíkový celer nadrobno, cibuli nadrobno a česnek na plátky, pomerančovou kůru, koření a bylinky. Nakonec přilijeme ocet a víno, osolíme a opepříme. Mírně promícháme. Přikryjeme a necháme uležet nejlépe přes noc na chladném místě. Občas maso v marinádě obrátíme. Druhý den maso vyjmeme z marinády a tu přecedíme do mísy.