eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Langustýnky

Langustýnka je opravdovou sezónní delikatesou, kterou můžete vychutnávat od března do října. Je velmi křehká a citlivá a musíte ji konzumovat čerstvou.

LangustýnkyPříprava
Langustýnky je možné připravovat různým způsobem, ale její skvělá chuť nejvíce vynikne jednoduchým krátkým povařením. V takovém případě použijte velký hrnec s dostatečným množstvím osolené a okořeněné vody dle Vašich preferencí. Vhoďte langustýnky do vařící vody v otevřeném hrnci a jakmile se voda znovu začne vařit, vypněte plotnu. Ochuťte a servírujte vlažné, ne studené. Tento způsob je optimální pro malé langustýnky. Větší langustýnky je lepší připravit na pánvi nebo grilovat.
Langustýnky můžete rozdělit na dvě části a nechat vařit v krunýři nebo z ocasu odstraňte krunýř. V každém případě počítejte s tím, že živým syrovým langustýnkám prakticky nelze odstranit krunýř, neboť maso zůstane ke krunýři přilepené.

Náš tip: pro přípravu omáček a šťávy nikdy nepoužívejte hlavu, která má tendenci dodávat příliš silnou chuť. Doporučujeme využít klepeta, rozbitá kladívkem. To umožní z nich získat všechny chutě a esence.
Langustýnky upravené na pánvi mají tendenci uvolňovat lehce karamelizovanou vůni. Z toho důvodu chutnají skvěle se sladko-kyselými omáčkami.
Langustýnky se hodí k velkému množství příloh. Namátkou můžeme zmínit například hrášek, papriku, chřest, houby, sušené ovoce, kari koření, špenát, čekanku,… Přejeme Vám dobrou chuť!