eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Fenyklové balíčky s olivami

Pro 4 osoby:
3 velké hlízy fenyklu
1 cibule nakrájená na kolečka
4 stroužky česneku nakrájené na plátky
1 šalotka banánová, nakrájená na plátky
3 lžíce krájené petrželky
1 lžíce pomerančové kůry
Sůl a pepř
6 lžic olivového oleje extra panenského A.O.C Vallee des Baux de Provence
10 černých oliv La Cravenco

Příprava:
20 MINUT + 35 VAŘENÍ
Fenykl nakrájíme po délce na čtvrtky. Přivedeme do varu vodu a na pařák dáme fenykl, cibuli, česnek a šalotku. Zeleninu vaříme v páře 12 minut. Předehřejeme troubu na 200 °C. Mezitím si připravíme 4 čtverce alobalu a do každého zabalíme čtvrtinu zeleninové směsi. Přidáme petrželku, pomerančovou kůru, osolíme a opepříme a ke každé várce zeleniny přidáme polévkovou lžíci oleje. Balíčky pevně uzavřeme a položíme na plech. Pečeme 23 minut.
Černé olivy vypeckujeme, nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a zalijeme 2 lžícemi olivového oleje.
Před servírováním balíčky pootevřeme a zeleninu posypeme ochucenými olivami.